Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

GERMAN DOG


Ιστορία
Το λυκόσκυλο είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα επιμειξίας τριών διαφορετικών τύπων γερμανικών ποιμενικών του 19ου αι.: α. του ποιμενικού της βόρειας φυλής, β. του ποιμενικού της νότιας φυλής και γ. του ποιμενικού της Θουριγγίας. Το τελευταίο έπαιξε και το σημαντικότερο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του πρώτου λυκόσκυλου.

Βασικά χαρακτηριστικά
Το λυκόσκυλο έχει διαστάσεις (αρσενικό):
ύψος - ως 65 cm. (στο ακρώμιο, κοντά στον αυχένα)
μήκος - μεγαλύτερο κατά 10-17% του ύψους του, και
βάρος - 34-39 kg
Θεωρείται σκύλος μεσαίου/μεγάλου μεγέθους και αποτελεί σίγουρα έναν δυνατό και υπολογίσιμο αντίπαλο.

Ικανότητες
Το λυκόσκυλο διαθέτει οξυδέρκεια, ευλυγισία (σε αναλογία με το βάρος του) αλλά και ταχύτητα χτυπημάτων (δαγκώματα), σε συνδυασμό με σταυρωτά δόντια («ψαλίδια»). Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το λυκόσκυλο χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια των A’ και B’ παγκόσμιων πολέμων, όπως και το ότι χρησιμοποιείται και σήμερα από το στρατό και την αστυνομία, σχεδόν όλων των κρατών του πλανήτη (γήπεδα, ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών και εκρηκτικών υλών, φύλαξη στρατοπέδων κ.α.)

Οικογενειακό μέλος
Το ζώο έχει τη δυνατότητα να ζει στα πλαίσια μιας οικογένειας (ανθρώπων), αφού ενσωματώνεται εύκολα και γρήγορα γίνεται πλήρες μέλος της. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά. Ταυτόχρονα είναι και πολύ καλός φύλακας. Άριστος ψυχολόγος, ο γερμανικός ποιμενικός εκπλήσσει με την ευκολία που έχει να προσαρμόζεται στην εκάστοτε ψυχική διάθεση του αφεντικού του.

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι πλήρες μέλος της οικογένειας που τον φροντίζει.
Πιστός, ειλικρινής, έξυπνος και ιδιαίτερα παρατηρητικός, ο γερμανικός ποιμενικός εκπαιδεύεται εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου