Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ


ΡΑΤΣΑ:

Ντόμπερμαν, Ντόπερμαν.


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Γερμανία.


ΙΣΤΟΡΙΑ:

Το Ντόμπερμαν οφείλει το όνομά του στον Louis Dobermann, έναν εισπράκτορα φόρων, που βοήθησε στην εξέλιξη της ράτσας και έτσι δημιουργήθηκε ένα σκυλί φρουρός, φύλακας και κυνηγός. Χρησιμοποιήθηκε και στους δυο Παγκόσμιους Πολέμους και στις μέρες μας παραμένει πιστός φύλακας και άγρυπνος φρουρός.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Αυτό το μεσαίου μεγέθους σκυλί, έχει μυώδες και δυνατό σώμα. Το ύψος του κυμαίνεται από 63 μέχρι 72 εκ. και ζυγίζει από 32 έως 45 κιλά. Το κοντό λείο τρίχωμά του μπορεί να είναι μαύρο, κόκκινο, μπλε ή φαιοκίτρινο, με έντονα καθορισμένα σημάδια καφέ-κόκκινου χρώματος πάνω από τα μάτια, στη μουσούδα, στο λαιμό, στα πόδια και κάτω από την ουρά.ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι από την φύση του φύλακας και επιφυλακτικό με τους ξένους. Είναι αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και τον υπακούει τυφλά. Είναι δραστήριο, πιστό, ατρόμητο και αποφασισμένο να υπερασπίσει την οικογένεια και την περιοχή του με κάθε κόστος.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ:

Χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη που θα το εκπαιδεύσει με ηρεμία, δικαιοσύνη, υπομονή και ευγένεια και θα του επιβληθεί με επιτακτικό τρόπο. Δένεται με τον ιδιοκτήτη και αγαπά την οικογένεια του. Του αρέσει η ανθρώπινη συντροφιά, συμβιώνει καλύτερα με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, που είναι πιο ήρεμα και προσεκτικά, ενώ δεν μπορεί να συνυπάρξει ειρηνικά με άλλα οικιακά κατοικίδια. Δεν μπορεί να μένει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο χώρος διαμονής πρέπει να είναι άνετος και ελεύθερος και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα όταν κάνει κρύο. Χρειάζεται έντονη και τακτική άσκηση. Η φροντίδα των δοντιών και γενικά του στόματος είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου