Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΑΓΙΟΥ ΒΕΡΝΑΔΡΟΥ


Ύψος: 65 - 90 cm

Βάρος: 60 - 90 kg

Μέση διάρκεια ζωής: 8 - 10 έτη


Περιγραφή και χαρακτήρας

Ο σκύλος του Αγίου Βερνάρδου είναι μια από τις μεγαλύτερες ράτσες και είναι ιδιαίτερα γνωστός σε όλον τον κόσμο, χάρη στο μέγεθός του, την χαρακτηριστική έκφραση αλλά και σε κάποια φιλμ και ταινίες κινουμένων σχεδίων στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει.


Ο Αγίου Βερνάρδου είναι ο μεγαλύτερος Μολοσσός.

Το κεφάλι του είναι μεγάλο και φαρδύ, η μουσούδα κοντή, τα μάτια καστανά σκούρα και τα αφτιά μεσαίου μεγέθους. Υπάρχουν δύο ποικιλίες, μια με κοντό τρίχωμα και μία με μακρύ.


Τα χρώματα είναι το λευκό και οι διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.


Το τρίχωμά του δεν μπορεί να είναι μονόχρωμο και πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει και το λευκό. Ιδιαίτερα επιθυμητό είναι το λευκό κολάρο.

Ο Αγίου Βερνάρδου είναι ένας ευγενικός γίγαντας.

Είναι ιδιαίτερα φιλικός, ήρεμος, έξυπνος και πιστός.

Αγαπάει πολύ τα παιδιά και έχει ιδιαίτερη υπομονή μαζί τους, ακόμα και με τα μικρότερα. Είναι πολύ υπάκουος, αλλά καλό είναι να εκπαιδευτεί καλά από πολύ μικρός γιατί είναι σκυλί πολύ μεγάλο και δυνατό και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα αν δεν έχει μάθει την πειθαρχία.Μπορεί να ζήσει πολύ καλά σε διαμέρισμα, αρκεί να έχει καθημερινή άσκηση.


Προέλευση

Είναι μια ράτσα που δημιουργήθηκε στο μοναστήρι του Αγίου Βερνάρδου, στις Άλπεις ανάμεσα στην Ιταλία και την Ελβετία.. Στο μοναστήρι χρησίμευαν σαν φύλακες, στην μεταφορά μικρών φορτίων, ακόμα και για να κινούν μια μεγάλη μηχανή του μοναστηριού. Αλλά γνωστά έγιναν για την διάσωση των ταξιδιωτών στο βουνό. Το πιο γνωστό σκυλί Αγίου Βερνάρδου ονομαζόταν "Barry" και είχε πάνω από 40 διασώσεις στο ενεργητικό του! Όταν πέθανε, βαλσάμωσαν το σώμα του και το μετέφεραν στο μουσείο φυσικής ιστορίας της Βέρνης. Κατά παράδοση, το καλύτερο αρσενικό κουτάβι κάθε γέννας της μονής παίρνει το όνομα Barry.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου