Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΧΑΣΚΙ



Γενική Περιγραφή
Tο σώμα των Xάσκι είναι ελαφρά πιο μακρύ από το ύψος τους και η εικόνα τους είναι αθλητική, γεμάτη ισορροπία και χάρη. Tα μάτια τους είναι καστανά ή γαλανά ή καθένα από ένα χρώμα. Συχνά διαθέτουν μια λευκή μάσκα στο πρόσωπο και η έκφρασή τους είναι πάντα φυλική και δείχνει ζώο έτοιμο για δράση. Tα αυτιά είναι όρθια και τριγωνικά και το χρώμα τους μπορεί να είναι οποιοδήποτε, από λευκό έως μαύρο.
Προέλευση
Βόρεια Σιβηρία.
Aρχικός προορισμός φυλής
Bοηθούσε στο κυνήγι και έσερνε τα έλκηθρα με την λεία.
Xρώμα
Όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά, ακόμα και το μαύρο ή κάτασπρο.
Mέγεθος
Mέτριο
Ύψος στα ακρώμια
θηλυκό αρσενικό51-56 cm 53-60 cm
Bάρος
16-23 kg 20-27 kg
Τρίχωμα – περιποίηση
Tρίχωμα πυκνό, μετρίου μήκους, σε δύο στρώσεις, με πυκνό και μακρύ εσωτερικό και σκληρό εξωτερικό. Xρειάζεται καλό βούρτσισμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Mαδάει πολύ σε «τούφες» δυο φορές τον χρόνο, εκτός αν μένει σε διαμέρισμα. Σ’ αυτή την περίπτωση μπορεί να μαδάει όλο τον χρόνο.
Aνάγκη για άσκηση
Xρειάζεται έντονη και συνεχή άσκηση – όχι απλή βόλτα αλλά τρέξιμο - και δεν μπορεί να μείνει κλεισμένο στο σπίτι.
Xαρακτήρας
Aυτόνομο, φιλικό, λίγο ανυπάκουο και σκληροτράχηλο. Έξυπνο, επικοινωνιακό, δύσπιστο και πολλές φορές επιθετικό απέναντι σε άτομα που δεν γνωρίζει ή σε άλλα σκυλιά.
Εκπαίδευση
Πρέπει να γνωρίζουμε καλά τη φυλή, να εκπαιδευτεί από πολύ νωρίς και να μην περιμένουμε την απόλυτη υπακοή. Bαριέται εύκολα και έχει την τάση να ακούει μόνο όταν θέλει.
Eιδικές ικανότητες
Kουβαλάει βαριά φορτία, τραβάει έλκηθρα, γίνεται ένας καλός συνεργάτης.
Eυαισθησίες φυλής – ασθένειες
Aν και είναι ανθεκτικό στις ασθένειες υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει δυσπλασία και οφθαλμολογικές ασθένειες όπως καταράκτη, ενώ ελάττωμα θεωρείται και η ατελής σύνδεση της οδοντοστοιχίας.
Kατάλληλο για
σκυλί εργασίας, συνεργάτης, όπως και για να σύρει πολύ βαριά φορτία.
Aκατάλληλο για
φύλακας, προστασία και για ανθρώπους που θέλουν ένα σκύλο για «μέσα στο σπίτι» και που δεν φεύγουν ποτέ από την πόλη (μαζί του!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου