Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
ΚΑΛΑΜΑΚΙ, Greece
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΤΑ ΖΩΑ. ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΙΣΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΕΙΛΤΕ MAIL KAI AN ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΑΚΙ ΜΕ ΦΩΤΟ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟ BLOG (SUGAR PUPPIES) ΤΟ MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ puppies.sugar@gmail.com

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΠΕΚΙΝΟΥΑ


ΡΑΤΣΑ:

Πεκινουά.


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ:

Κίνα


ΙΣΤΟΡΙΑ:

Για το αγαπημένο σκυλί της Αυλής της Κίνας, Πεκινουά, προνόμιο κατοχής είχαν μόνο οι αριστοκράτες. Η τιμωρία για τον κλέφτη ήταν ο θάνατος. Η απειλητική και σκληρή όψη του ήταν επιθυμητή γιατί πίστευαν ότι έδιωχνε τα κακά πνεύματα. Στην Ευρώπη ήρθε τον 19ο αιώνα, σαν λάφυρο, και έτσι άρχισε η συστηματική αναπαραγωγή του.


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Είναι ένα μικρόσωμο σκυλί με ύψος από 15 μέχρι 26 εκ. και βάρος από 3 μέχρι 6 κιλά. Έχει μεγάλο και φαρδύ κεφάλι, τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά και σκούρα και τα αυτιά είναι καρδιόσχημα με πλούσιο τρίχωμα και κολλητά στο κεφάλι. Η ουρά καλύπτεται από πυκνό τρίχωμα και στρέφεται πάνω από τη ράχη. Το τρίχωμα είναι μακρύ, ίσιο και πολύ πλούσιο ειδικά στο λαιμό που σχηματίζει χαίτη και θυμίζει λιοντάρι. Μπορεί να έχει όλα τα χρώματα εκτός από το σκούρο μελανό.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ:

Ανήκει στα σκυλιά συντροφιάς και δένεται με την οικογένεια, του αρέσει το παιχνίδι με τα μεγαλύτερα παιδιά και με τους ξένους είναι επιφυλακτικό. Αν και είναι ανεξάρτητο του αρέσουν τα χάδια, είναι ατρόμητο και παλεύει για το δίκιο του.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΕΚΙΝΟΥΑ:

Έχει προσαρμοστεί στη ζωή της πόλης και κοιμάται μέσα στο σπίτι. Δεν εκπαιδεύεται εύκολα, αν και προτιμά τα χάδια από το περπάτημα μπορεί να ανταπεξέλθει σε μεγάλους περιπάτους, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν κάνει ζέστη και έχει ανάγκη μικρής ποσότητας τροφής. Το τρίχωμά του χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου